ΜΑΤΕΡΑ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ -ΑΠΟΥΛΙΑ

5 & 6 ΗΜΕΡΕΣ  / ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ 360 ευρώ !

ΜΑΤΕΡΑ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

ΝΟΤΙΟΣ ΙΤΑΛΙΑ

Τάραντας- Αλμπερομπέλλο- Λέτσε – Ότραντο

Ελληνόφωνα χωριά

 Tοπία γεμάτα ήλιο και Μεσόγειο .Γραφικά χωριουδάκια εκατοντάδων ετών .Αγνές γεύσεις ιταλικής παράδοσης και καλό κρασί . Οι εναλλαγές  των τοπίων μοναδικές και η πολυπολιτισμικότητα της περιοχής συναρπάζει !


1η ημέρα   ΑΘΗΝΑ -  ΠΑΤΡΑ  – ΕΝ   ΠΛΩ 

Συγκέντρωση σε κεντρικό σημείο της Αθήνας  ή ακριβής ώρα θα ανακοινωθεί / και  αναχώρηση  για  την Πάτρα, με μία στάση στον Ισθμό. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο στις 18.00  (BLUE STAR FERRIS))   και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα   ΜΠΑΡΙ -  Εκκλησία Άγίου Νικολάου  – ΜΑΤΕΡΑ διανυκτέρευση

Άφιξη το πρωί στο Μπάρι την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και της περιφέρειας της Απουλίας. Αποτελεί το δεύτερο πιο σημαντικό οικονομικό κέντρο της νότιας Ιταλίας μετά τη Νάπολη και είναι γνωστό ως λιμάνι και έδρα αρκετών πανεπιστημιακών σχολών, καθώς και ως η πόλη του Αγίου Νικολάου . Θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην παλαιά πόλη και να δούμε την περίφημη ρομανική βασιλική του Άγίου Νικολάου, με αρχή κατασκευής τον 11 αι. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση τη Ματέρα , την « Καππαδοκία της Δύσης » την πόλη που κλείνει στους τοίχους και στις σπηλιές της ολόκληρη την ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης πάνω στον πλανήτη ,αφού τα παλαιότερα της ευρήματα φθάνουν στην Παλαιολιθική Εποχή. Ακολουθεί ξενάγηση στις  περίφημες  τρωγλοδυτικές συνοικίες , ένα θέαμα μοναδικό: αμέτρητες τρύπες στο βράχο, σπηλιές σκοτεινές σε απείθαρχη διάταξη, κατοικίες ολοκληρωτικά σκαμμένες στο εσωτερικό του βράχου ή αποτελούμενες από ένα τμήμα εσωτερικό και ένα άλλο χτισμένο εξωτερικά. Από το 1993 οι Βράχοι της Ματέρας συμπεριλαμβάνονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ως εξαιρετικό δείγμα τρωγλοδυτικής εγκατάστασης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Ακολουθεί μετάβαση στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της σύγχρονης πόλης και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση .Αξίζει ένας βραδυνός περίπατος στη παλιά πόλη

3η ημέρα   ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ- ΛΕΤΣΕ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το Taranto,την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Απουλίας, χτισμένη στην θέση της αρχαίας Ελληνικής αποικίας (ΤΑΡΑΣ ) από τους Σπαρτιάτες. Η πόλη έχει αναπτυχθεί πάνω σε μία μικρή νησίδα στο εσωτερικό της τοπικής λιμνοθάλασσας και στις ακτές γύρω απ’ αυτή και αποτελεί σημαντικό εμπορικό λιμάνι και κύρια βάση του Ιταλικού ναυτικού. Περνώντας τη γέφυρα που χωρίζει το βιομηχανικό κομμάτι από το νησάκι του Τάραντα, περνάμε στην σύγχρονη πόλη που χτίστηκε με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Την προσοχή μας τραβά το αραγονέζικο κάστρο και αξίζει να αναφέρουμε, ότι το πέρασμα διαφορετικών πολιτισμών και λαών είναι αυτό που προσδίδει έναν μοναδικό χαρακτήρα στην πόλη. Κατευθυνόμαστε προς τημεσαιωνική πόλη Καλλίπολη. Βλέπουμε τον καθεδρικό ναό , κτίσμα του 11ου αι . αφιερωμένο στην Άγία Αγάθη και βασικό μνημείο της παλιάς πόλης. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας στον Νότο με την επίσκεψη μας στο πανέμορφο κατάλευκο Αλμπερομπέλλο, το χωριό των truli. Εκατοντάδες λευκά κυκλικά σπίτια με χαρακτηριστικές σκεπές συνιστούν ένα χωριό που μοιάζει να αποτελείται από πελώρια μυτερά μανιτάρια. Τα truli είναι θόλοι, κωνικές σκεπές, από ασβεστόλιθους και μαύραναχώρηση για η πέτρα, που συχνά φέρουν σύμβολα θρησκείας και δεισιδαιμονίας. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για καφέ και ξεκούραση . Επόμενος σταθμός στον ιταλικό νότο, η πανέμορφη πόλη του Λέτσε. Η έντονη πολιτιστική ζωή της προσέδωσε το όνομα « Αθήνα της Πούλια » , ενώ λόγω του αρχιτεκτονικού της πλούτου ,ονομάστηκε «Φλωρεντία του Νότου ». Μια πόλη που διανθίζεται από μέγαρα και εκκλησίες με εντυπωσιακές προσόψεις τεχνοτροπίας μπαρόκ. Η κοσμική πλατεία Σαντ’Ορόντζο με την ομώνυμη εκκλησία, το Ρωμαικό Αμφιθέατρο και όλη η ατμόσφαιρα του ιστορικού κέντρου θα μας γοητεύσουν! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, όπου δειπνούμε και διανυκτερεύουμε.

4η ημέρα  ΟΤΡΑΝΤΟ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ – ΜΠΑΡΙ  Εν πλώ

Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε τις επισκέψεις μας στα ελληνόφωνα χωριά της Ελλάδας του Σαλέντο (Grecia Salentina) Calimera και  Sternatia ,για ένα προσκύνημα στην περιοχή της Μεγάλης Ελλάδας. Μιλώντας με τους κατοίκους (γκρεκάνους), θα παρατηρήσουμε την γλώσσα, την «γκρίκο», που κρατάει μες τους αιώνες τις αρχέγονες ρίζες της από την Ελλάδα. Εν συνεχεία επισκεπτόμαστε την γραφική πόλη του ‘Οτραντο (αρχαία Υδρούντα) από τις σπουδαιότερες ελληνικές αποικίες. Θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό, ρομανικού ρυθμού, ο οποίος οικοδομήθηκε με τον χαρακτηριστικό κιτρινωπό ασβεστόλιθο της περιοχής. Στο εσωτερικό του σώζεται ένα εξαιρετικό ψηφιδωτό δάπεδο (το δένδρο της ζωής) με αλληγορική σύνθεση ,που αποτελείται από 600.000 και πλέον έγχρωμες ψηφίδες. Ελεύθερος χρόνος για περιπλάνηση στα γραφικά δρομάκια και στα μικρά καταστήματα με τοπικά προιόντα . Το απόγευμα συγκέντρωση και αναχώρηση για το Μπάρι , από όπου θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής. Άφιξη ,επιβίβαση και απόπλους .Διανυκτέρευση εν πλώ Οι επισκέψειςενδέχεται να γίνουν και με διαφορετική σειρά

5η ημέρα  Εν πλώ – Πάτρα – Αθήνα 

Το μεσημέρι άφιξη στην Πάτρα και αναχώρηση για Αθήνα με μία στάση καθ’οδόν για καφέ   

Η 6 ΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ  ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ  ΣΤΟ ΛΕΤΣΕ

 ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ      

 • Εισιτήρια πλοίου Ελλάδα – Ιταλία – Ελλάδα  σε τετράκλινες εσωτερ. καμπίνες           
 • Μετακινήσεις, εκδρομές , περιηγήσεις  με πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας
 • 1 διανυκτέρευση στη  Ματέρα  σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*
 • 1 διανυκτέρευση στο Λέτσε  σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*
 • Πρόγευμα σε μπουφέ   καθημερινά
 • Ημιδιατροφή ( δείπνο σερβιριζόμενο στο ξενοδοχείο)
 • Έμπειρος συνοδός  του γραφείου
 • Είσοδοι πόλεων/ και σταθμεύσεις   λεωφορείου
 • Περιηγήσεις- ξεναγήσεις ,σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Φόροι λιμένων/διόδια αυτοκινητοδρόμων/Φ.Π.Α
 • Ασφάλεια Επαγγελματικής Aστικής  Ευθύνης
 • Δημοτικοί Φόροι ξενοδοχείων στη  Ματέρα και στο  Λέτσε
 • Φάκελλος  με χάρτες  & ενημερωτικά έντυπα, χρήσιμα για το ταξίδι

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

 • Εισιτήρια εισόδων σε μουσεία

 για περισσότερες  πληροφορίες , παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Γραφεό μας